Zijn superdrankjes echt goed voor? Of is het allemaal onzin.
Groentesappen en vruchtwater zijn super populair. In elke supermarkt kom je het superdrankje tegen. In vele smaken staan ze netjes naast elkaar om jou te voorzien van alle benodigde voedingsstoffen.

Maar zijn die superdrankjes echt wel zo gezond? De vraag neemt in ieder geval toe. Goede voeding is tegenwoordig steeds meer een issue, gezonde voeding is in. Dus daar horen gezonde drankjes natuurlijk bij. Of is deze benaming alleen maar een slimme marketingtruc? 

Wat is echt en wat niet?

Zoals bij alle voedingsmiddelen, moeten we onderscheid maken tussen wat de fabrikanten beloven en de echte gezondheidsvoordelen. Veel groentesappen bevatten zout. Hierdoor blijven de superdrankjes langer houdbaar en smaken ze beter. Maar zout is natuurlijk niet goed voor de gezondheid. In de fruitdrankjes wordt vaak suiker toegevoegd om de dranken zoeter te maken. Ook dit is natuurlijk schadelijk voor het lichaam. Er maar weinig varianten die echt gezond zijn en waar geen ongezonde suikers, geur-kleur- of smaakstoffen aan toegevoegd zijn.

Wanneer je dus kiest voor een superdrankje is het goed om te kijken of het product ook echt puur is of dat er allerlei toevoegingen in zitten. Zoutvrije en ongezoete groente en- fruitsappen zijn ook verkrijgbaar. Deze producten bevatten meestal wat citroensap wat in kleine hoeveelheden verder niet schadelijk voor je is. Deze sappen kom je veelal tegen in biologische winkels. Een andere optie is om zelf je eigen superdrankjes te maken. Vergeet verder niet dat, ook al is verse vruchtensap gezond, je toch al snel 20 gram natuurlijke suikers binnen krijgt. 

Zijn superdrankjes echt goed voor? Of is het allemaal onzin.
Wel of geen superdrankjes drinken?

Wanneer je gaat voor de pure variant zonder toevoegingen dan ben je goed bezig. Deze drankjes zitten boordevol gezonde vitamines. Vooral groene smoothies zijn erg gezond als ze puur zijn. Andere verkrijgbare superdrankjes zijn aloë vera sap, kokoswater en kombucha. De natuurlijke varianten van deze voedingsmiddelen zijn erg gezond en zitten vol met goede voedingsstoffen.  

En het meest gezonde superdrankje is natuurlijk het drankje dat jezelf maakt. Je weet dan precies wat erin zit en dat je goed bezig bent. Je kunt je eigen favoriete groentesap maken in een slowjuicer. Maar met een blender maak je net zo snel een gezond drankje. Je mixt de groenten en bent binnen 10 minuten klaar. Het beste kun je het drankje meteen opdrinken zodat alle vitamines en andere voedingswaarde nog super vers zijn. En ga je toch voor de supermarkt variant, dit is nog altijd gezonder dan dat je kiest voor een frisdrank zoals cola.  

Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste gezonde drankjes in een handomdraai
Zijn superdrankjes echt goed voor? Of is het allemaal onzin.

Boordevol met recepten om heerlijke, gezonde drankjes te maken.

€9,99

Zijn superdrankjes echt goed voor? Of is het allemaal onzin.

70 recepten voor zuivelvrije fruitsmoothies met bladgroentes.

€24,95

Zijn superdrankjes echt goed voor? Of is het allemaal onzin.

Goed bezig met deze energie rijke recepten vol fruit en kruiden. 

€69,95

* Lees ook *