Scotch & Soda en Plastic Whale ontwerpen vissersboot gemaakt van gerecyclede flessen
Het Amsterdamse modemerk Scotch & Soda viert zijn langdurige samenwerking met Plastic Whale met de lancering van een boot ter ere van Wereldmilieudag.

De boot is gemaakt van gerecycled plastic afval dat is verzameld uit de grachten van de stad en draagt ​​de naam ‘The Free Spirit of Amsterdam.

Plastic afval dat terecht komt in de grachten moet verwijderd worden voordat het in onze Noordzee terecht komt.  Vooral tijdens het toerisme seizoen ligt er extra veel plastic en ander afval in de grachten. Plastic Whale maakt het haar missie om samen met bedrijven, scholen en particulieren plastic uit het water te halen tijdens plastic visreizen.

In 2019 verzamelden ze zo’n 50.000 plastic flessen van de drie belangrijkste grachten van Amsterdam : Herengracht, Prinsengracht en Keizersgracht.

Boten van PET-flessen

Plastic Whale heeft een vloot boten die gemaakt zijn van de PET-flessen  die ze uit de kanalen hebben gehaald. De constructie van elke boot, die tot drie maanden duurt, is gemaakt met meer dan 5.000 PET-flessen. De PET-flessen worden eerst gewassen en vervolgens verwerkt tot korrels en vezels om de schuimplaten te maken, waarmee ze de boten bouwen.

De op maat gemaakte boot van Scotch & Soda heet ‘The Free Spirit of Amsterdam ‘ als een eerbetoon aan de liberale kijk van Amsterdam die het merk inspireert om op te komen voor individualiteit, authenticiteit en de kracht van zelfexpressie.

Scotch & Soda en Plastic Whale ontwerpen vissersboot gemaakt van gerecyclede flessen
'The Free Spirit of Amsterdam

De merkkleuren van Scotch & Soda – bruin, houtskool en wolkenwit – worden weerspiegeld in het unieke ontwerp van de boot. Het dek is gemaakt van een mozaïek van ongeveer 900 zwarte plastic doppen verzameld uit de grachten. Vermengd met gouden koperen knopen die zijn overgebleven uit Scotch & Soda-monstercollecties met het logo-pictogram van het merk. Met afmetingen van 5,5 x 2,2 meter en een gewicht van 1.000 kilo, wordt ‘The Free Spirit of Amsterdam ‘ aangedreven door een elektromotor en kan maximaal acht personen vervoeren.

Vanaf 12 juni kunnen Scotch & Soda-klanten deelnemen door tijdens de zomermaanden om de twee zaterdagen hun eigen visreis op de boot van het merk te boeken. De reizen starten op zaterdag 19 juni en zijn te boeken via  www.scotch-soda.com .

* Lees ook *
Lees verder...