Ruwe stijl: je interieur in zijn puurste vorm
Ons interieur vertoont al geruime tijd de verandering naar natuurlijke, imperfecte en onbehandelde meubels en decoratieve details. De Raw-stijl is geboren!

Deze nieuwe trend is ontstaat in onze zoektocht naar een gezondere levensstijl met meer natuurlijke en milieuvriendelijke, ecologische materialen om ons heen. Het onderscheidt zich door het gebruik van hout, steen en natuurlijke vezels. Lichte kleuren, zoals beige, wit of grijs, voeren de boventoon. Sobere meubels en organisch textiel zoals linnen, zachte katoen, pluizige wol, zijn in principe de belangrijkste elementen om een ​​ontspannen sfeer te creëren. 

Ruwe stijl: je interieur in zijn puurste vorm
Karakteristieke materialen die leven

Van de meest karakteristieke materialen is hout degene met de grootste bekendheid. Het wordt gebruikt zonder gebreken te verbergen, met zijn scheuren, ruwe texturen en ongelijke delen, en benadrukt zijn beste eigenschappen: stevigheid, kracht en warmte.

Combineer imperfecte met moderne stukken om een juiste balans te vinden. Gebruik planten, vlechtwerk, rotan en jute tapijten in combinatie met functionele en moderne elementen. Zo bereik je de ideale contrast tussen de verschillende meubels en decoraties.  

Ruwe stijl: je interieur in zijn puurste vorm
Denk bij een ruwe stijl ook aan steen

Een aanrechtblad van beton en mooie ruwe stenen als decoratie. Zolang het maar ruw en onbehandeld is. Laat de imperfectie zien en speel ermee. Laat het steen terugkomen in het gehele interieur. Denk aan de badkamer, het toilet en zelf je slaapkamer. Steen is een koud materiaal maar met mooie warme wollen kleden, sfeervolle verlichting en groene planten, wordt het toch een warm geheel.

Gedurfd en heel mooi is een muur in je woonkamer voorzien van een zichtbare beton laag. Deze ruwe uitstraling staat stoer en interessant. Met de juiste wanddecoraties maak je er een echte blikvanger van. 

* Lees ook *