Paphos een bestemming die onder Nederlanders steeds populairder wordt.
De stad Paphos is een relatief kleine maar charmante stad met een brede geschiedenis. De stad is gebouwd op twee niveaus. Pano (boven) ook bekend als Ktima, is het commerciële centrum van de stad en Kato (lager) ligt aan de prachtige kust en is tevens de belangrijkste toeristische bestemming van het eiland.

Paphos is een bestemming voor reizigers die naast ontspanning aan het strand ook willen ontdekken. Er valt genoeg te doen zoals  excursies naar de bergachtige gebieden en het bezoeken van indrukwekkende archeologische vondsten. De haven van Paphos, het middeleeuwse kasteel – dat in 1935 tot monument werd uitgeroepen – en de Tombes van de Koningen – behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het Paphos-gebied.

Het historische centrum is opgesierd met Hellenistische gebouwen. Je vindt hier het bekende Artimathkion-plein en gezellige kleine cafés en restaurants. 

Paphos een bestemming die onder Nederlanders steeds populairder wordt.
Al wandelt de prachtige omgeving ontdekken.

Wandelen in de stad Paphos voelt alsof de geschiedenis zijn overblijfselen hier en daar heeft achtergelaten. Elke stap leidt naar een nieuwe ontdekking uit een ander tijdperk. Bezoek het Archeologisch Park met zijn prachtige mozaïeken. Op het park vindt je ook andere belangrijke monumenten, zoals de Asklepion, de Odeon, de Agora, de ruïnes van het fort Saranta Kolones (veertig zuilen), de ruïnes van Limeniotissa (een vroegchristelijke basiliek) en de populaire Tombes van de Koningen.

Net buiten de stad verandert het landschap en heb je de keuze om te wandelen over een van de vele natuurpaden. Bekijk de prachtige natuur en luister naar het gezang van de vogels. 

Paphos een bestemming die onder Nederlanders steeds populairder wordt.
Een sprookjesachtig scheepswrak en zeegrotten

Een eiland kan natuurlijk niet zonder een scheepswrak. Op Paphos kun je, bijvoorkeur tijdens de zonsondergang, de Edro III bekijken. Het wrak, dat aan de grond liep tussen de witte rotsen bij de zeegrotten, creëert een magisch tafereel. 

Paphos een bestemming die onder Nederlanders steeds populairder wordt.
Zonnen en zwemmen op het strand van Geroskipou

Geroskipou is een van de populairste stranden van Paphos. Het kalme, warme en ondiepe water, nodigt je uit om heerlijk te ontspannen. Het gouden zandstrand is een heerlijke plek om te genieten van de zon en een zacht briesje. In de zomermaanden worden er verschillende evenementen, sporttoernooien en concerten georganiseerd. Je zult je dan ook niet snel vervelen op dit strand.

Zoek je wat meer rust dan vindt je Op ca. 8 km afstand van Paphos, een klein strand in de baai van Kissonerga. Verder hebben de meeste hotels een eigen privé strand waardoor je altijd verzekerd bent van een lekker plekje aan het water.

Paphos een bestemming die onder Nederlanders steeds populairder wordt.
De beste hotels in Paphos

Mayfair Hotel & Gardens

Dit all inclusive hotel wordt omringd door een prachtige tuin, voorzien van diverse zwembaden en riante zonneterrassen met ligbedden en parasols. Mayfair Hotel & Gardens ligt in het centrum van de populaire Cypriotische badplaats Paphos. In de buurt vind je verschillende bars en restaurantjes waar je kunt genieten van een hapje of drankje. 

Paphos een bestemming die onder Nederlanders steeds populairder wordt.

Kefalos Beach Tourist Village

Dit hotel is een weerspiegeling van de typische, Cypriotische gastvrijheid. Kefalos Beach Tourist Village in de badplaats Paphos ligt direct aan het strand, ideaal voor zonliefhebbers. Op ca. 300 m vind je al de eerste restaurants en bars.

Paphos een bestemming die onder Nederlanders steeds populairder wordt.
Gezelligheid in de haven

Paphos heeft een gezellige haven waar van alles te zien is. Plof neer op een van de terrasjes die nog ouderwets gezellig zijn met een ongedwongen sfeer. Tijdens de zonsondergang is dit een prima plek om een hapje te eten in één van de vele tavernes aan de haven. 

Ook vindt je hier het kasteel van Paphos. Overdag kan je vanuit het kasteel de haven goed bekijken. Droom weg terwijl de kleine vissersbootjes rustig dobberen op het water. 

Paphos heeft nog veel meer te bieden naast het strand, de haven en de ruïnes. Het is dan ook een geweldige plek om heen te gaan. 

* Lees ook *