Mag je werkgever je verplichten om je te laten vaccineren?
Een steeds meer terugkomende vraag is of je werkgever je mag verplichten om jezelf te laten vaccineren. Zeker nu andere landen deze verplichten wel doorvoeren.

Jezelf wel of niet vaccineren is een persoonlijke keus. In Nederland kan je niet verplicht worden om jezelf te laten vaccineren. Ook je werkgever mag dit niet. Maar dan is er het dilemma van beroepen waar gevaccineerd personeel essentieel is. Denk bijvoorbeeld aan de zorg en beroepen waar je veel contact heb met verschillende mensen. 

Wat mag de werkgever wel doen als je geen vaccinatie hebt gehad?

Je werkgever mag je vriendelijk verzoeken, dus niet verplichten, om je werkzaamheden vanuit huis te doen. Dit is uiteraard alleen mogelijk wanneer je werkzaamheden dit toelaten. Ook kan er gekeken worden of er op de huidige werkplek genoeg ruimte is om afstand te houden van collega’s. Dan kan je wel dagelijks naar het werk maar moet er afstand bewaard worden en het dragen van beschermingsmiddelen is een must. 

Zijn er meer collega’s die niet gevaccineerd zijn, dan kan er gekeken worden of deze groep in een aparte werkruimte bij elkaar kan zitten. Echter is dit niet een wenselijke situatie en kan overkomen als discriminatie.

Wanneer je er samen niet uitkomt, dan mag de werkgever naar de rechter stappen. Als de werkgever kan aantonen dat vaccinatie nodig is met als doel om coronabesmetting op de werkvloer zoveel mogelijk tegen te gaan en kan aantonen welke schade er kan ontstaan bij een besmetting, dan kan de rechter bepalen of de werknemer om zich te laten vaccineren tegen corona redelijk was. Wanneer dit zo is, kan er in overleg passende stappen worden genomen.

Wat mag de werkgever niet?

Je mag een werknemer die niet gevaccineerd is geen ander werk geven of op een andere werkplek neerzetten zonder dit eerst met elkaar besproken te hebben. Uiteraard moeten beide partijen hier akkoord mee gaan. Ook mag je de werknemer niet verplichten om alleen nog maar vanuit huis te werken.

De privacywet staat niet toe dat je als werkgever mag vragen of iemand gevaccineerd is. Ook mag je niet vragen naar een vaccinatiebewijs. Wanneer een werknemer met kwetsbare mensen werkt mag je wel als werkgever de werknemer naar een bedrijfsarts sturen. Deze mag wel vragen of de werknemer is gevaccineerd. Je hoeft dit echter als werknemer niet te beantwoorden. Wel kan de bedrijfsarts ervoor zorgen dat wanneer je niet gevaccineerd bent, er een passende oplossing komt. 

Neem je verantwoordelijkheid

Ook al sta je zeer sterk als je niet gevaccineerd bent, toch is het belangrijk je verantwoordelijkheden te nemen. Dit betekend niet dat je jezelf als nog moet vaccineren maar wel bespreekbaar moet maken hoe je werkgever en jij hiermee omgaan. Het kan namelijk zijn dat je geen vaccinatie hebt genomen ivm gezondheidsproblemen of religieuze redenen. Je wilt namelijk niet op je geweten hebben dat door jou toedoen mensen geïnfecteerd raken en ernstig ziek worden. Maak het bespreekbaar en zoek samen naar een gewenste oplossing.

* Lees ook *