Hoe fris je de voorkant van je huis op
Het begin van de herfst is een ideaal moment om de voorkant van je huis op te frissen. Doordat de buitenlucht niet te warm is en er vaak een briesje waait, drogen de eventuele verfprojecten snel. Ook is het de tijd om de eenjarige bloeiers te verwijderen uit je voortuin.

Dat gezegd hebbende is zomaar beginnen niet een goed idee. Belangrijk is dat je wel een plan van aanpak maakt om zo productief aan de slag te kunnen. Neem een paar stappen terug en bekijk de voorkant van je huis. Is de voordeur toe aan een nieuw laagje verf? Hoe ziet de beplanting eruit en werkt je verlichting nog wel.

Begin met een grondige schoonmaak. Zodra dat is gebeurd, beoordeelt je of bepaalde items moeten worden gerepareerd of worden vervangen. Kijk vervolgens naar de verf, of het nu op bakstenen, gevelbeplating, balustrades, trappen, voordeur of raambekleding is. Een frisse jas zorgt ervoor dat je huis er weer als nieuw uitziet.

De voordeur

Als je voordeur aan een nieuwe laag verf toe is, ga dan voor een trendy kleur.  Een mooie, kleurrijke deur geeft karakter, vooral als de rest van de buitenkant neutraal is. Geel, oranje, turkoois of felroze zijn geweldige opties voor diegenen die graag een gewaagd statement maken, terwijl diepe, verzadigde tinten klassiek rood, marineblauw of bosgroen altijd in de mode zijn.

Hoe fris je de voorkant van je huis op
Ga aan de slag in je voortuin

Verwijder onkruid, haal de eenjarige bloeiers weg en snoei je planten. Koop een aantal groen blijvende planten zodat er tijdens de koude winterdagen toch nog groen zichtbaar is in je voortuin. 

Hoe fris je de voorkant van je huis op
Vervang je accessoires

We hebben de neiging om de details, zoals het huisnummer, deurknop, brievenbus en portiekverlichting, te verwaarlozen. Het kan je huis echter een facelift geven als je bewust kiest voor de juiste accessoires. Laat ze zien en maak ze onderdeel van de voorkant van je huis.  

Hoe fris je de voorkant van je huis op
Decoratieve elementen toevoegen geven net dat beetje meer

Met decoratieve elementen maak je van de voorkant van je huis een sfeervolle omgeving. Met mooie bloempotten, een oude gieter of een mooie houten bank, voelt het als een warm welkom. Een stijlvolle deurmat maakt het plaatje compleet.  

* Lees ook *