Haal de herfst in huis met deze simpele trucs
Herfst, het seizoen van de prachtige warme kleuren, de bladeren die van de bomen dwarrelen en de natuur zich klaar maakt voor de winter.

De herfst is uitermate geschikt om buiten naar binnen te halen. En dat is helemaal niet moeilijk. Want met deze simpele decoratie-ideeën kun jij ervoor zorgen dat je huis schittert in herfstpracht.

Als het om decoraties in de herfst gaat, zijn pompoenen de absolute topper. De volle oranje kleur benadrukt de herfst in zijn volle glorie. Liever iets ingetogener? Schilder of spuit je pompoen dan in een andere kleur. Wit wordt veel gekozen als alternatief, maar ook goudkleurig voor een luxere tint komt veel voor. Voor zeer betaalbare mooie pompoenen ga je langs de boer. Elk jaar zijn er vele boeren die prachtige exemplaren aanbieden.

Haal de herfst in huis met deze simpele trucs

Een pompoen kan zeker op een droge plaats tot wel 2 maanden goed blijven. Plaats de pompoen als decoratie in een schaal en versier dit met dennenappels, mandarijnen, grote herfstbladeren, gedroogd hooi en appels.  

Op een ruw houten plank met een of meerdere kaarsen en wat grote kleurige herfstbladeren, plaats je een wat kleinere pompoen. Plaats de plank op je salontafel en je hebt een gezellig decoratief stukje.

Verwelkom de herfst met bladeren

In de herfst genieten we van de prachtige kleuren van de bladeren die de bomen sieren. De herfst is ook de ideale periode om het bos te bezoeken en op zoek te gaan naar mooie grote exemplaren die je kunt gebruiken. De mooie grote bladeren gebruik je bijvoorbeeld als tafeldecoratie. Maar in een  decoratieve schaal komen ze ook prachtig tot hun recht. 

Ook leuk is om de bladeren te drogen in een boek en daarna in een fotolijstje te doen. Zet de lijstjes in je boekenkast, hang ze op aan je muur of plaats ze op je dressoir. Een simpele manier om de herfst in je huis te halen. 

Wanneer je een decoratieve glazen fles of vaas hebt, kun je de bladeren hier voorzichtig in doen samen met wat kleine led lampjes. Dit geeft vooral in de avond een gezellig en warm gevoel. Kruip op de bank met een knuffeldeken en kijk je favoriete serie. Op en top herfst!

Haal de herfst in huis met deze simpele trucs
Kastanjes, dennenappels en eikels horen bij de herfst

Wanneer je toch op zoek bent naar mooie herfstbladeren, zoek dan meteen ook naar kastanjes en eikels. Deze staan super decoratief op je herfsttafel. Neem bijvoorbeeld een piepschuimkrans en bevestig de kastanjes, eikels en dennenappels met een heet lijmpistool. De krans hang je aan je deur of gebruik je als tafelkrans. Het ziet er vooral mooi uit als je een grote kaars in een glas of een theelichtje in het midden van de krans zet.

Haal de herfst in huis met deze simpele trucs

Een oude gevlochten mand gevuld met dennenappels is ook erg mooi. Vul de mand verder op met wat takken of een paar blokken openhaard hout voor een gezellig cottage gevoel in je huis.

Lange glazen vazen gevuld met dennenappels, kastanjes en eikels, staan erg leuk in je vensterbank. Wil je nog meer herfst? Maak dan met een stevig draait of touw een slinger met de dennenappels. Wissel het eventueel af met kaneelstokjes en stukjes hout. De slinger hang je verticaal op voor het mooiste effect.

Gedroogde bloemen als herfstdecoratie

In de zomer genieten we van verse boeketten maar de herfst leent zich uitstekend voor droogbloemen, takken en grassoorten. Droogbloemen zijn er in veel verschillende soorten kleuren. Ga voor een herfstlook voor diepe rode, oranje, bruine en beige tinten. Naast droogbloemen zijn er ook vele grassoorten verkrijgbaar in prachtige herfstkleuren. Zo maak je een mooi boeket die past in je interieur. 

Niet alleen droogbloemen die je in de winkel koopt zijn mooi. Onze natuur heeft veel te bieden als het gaat om de herfstlook. Wanneer er een paar droge dagen zijn geweest vindt je langs sloten en in het bos genoeg lange gras en planten soorten die op een natuurlijke manier gedroogd zijn. Versier je vaas met wat de natuur je aanbiedt. Leuk ook zijn verschillende takjes die je vindt in het bos om een totaal plaatje te maken. Gebruik alleen afgevallen takken en beschadig bomen niet door ze af te breken.

Haal de herfst in huis met deze simpele trucs
Herfst op je eettafel

Met je familie tijd maken om met elkaar gezellig te dineren, is gelukkig iets wat we steeds vaker doen. Daar hoort een mooi gedekte tafel natuurlijk bij. De herfst is een perfecte tijd om aandacht aan je eettafel te schenken. Buiten waait het hard en binnen zit je knus bij elkaar. De eettafel decoreer je met pompoenen, kalibassen, dennenappels en een boeket met droogbloemen. Uiteraard mogen kaarsen niet ontbreken! 

Haal de herfst in huis met deze simpele trucs

Wanneer er nog wat warme herfstdagen zijn, is buiten eten super leuk. Dek je tafel met mooie diepe herfstkleuren en zorg dat elke stoel voorzien is van een warme plaid. Wanneer de zon onder gaat is een plaid lekker warm. Ook een vuurkolf verhoogd de sfeer en kaarsen mogen natuurlijk ook niet ontbreken op de eettafel. 

Om het nog meer een herfstthema te geven stem je de gerechten af op het seizoen. Een lekkere pompoenensoep, licht gegrilde maiskolven en gepofte aardappelen. 

De herfst in je huis halen is, zoals je gelezen hebt, helemaal niet moeilijk. En het mooiste is dat bijna alles gratis verkrijgbaar is wanneer je het bos bezoekt of rondkijkt in je tuin. Met wat simpele handelingen maak je gezellige hoekjes in je huis met een warme herfstsfeer.

* Lees ook *